Projektgazda

MTA Ökológiai és Botanikai KutatóintézeteMTA Ökológiai és Botanikai Kutatóintézete

A projekt megvalósításának közvetlen felelőse.
Tevékenysége a projektben: A Vácrátót Község Polgármesteri Hivatal által megvalósított elemek kivételével a vállalt beruházások teljeskörű megvalósítása, valamint a nyilvánossági feladatok teljesítése, és a menedzsment biztosítása.

Partnerek

1. Norwegian Institute for Water Research, NIVA. Működési forma: Kutatóintézet1. Norwegian Institute for Water Research, NIVA

Tevékenysége a projektben: Technikai és tudományos tanácsadás; hévíz-megfelelőség ellenőrzés, hévízmonitorozás. Támogatja, illetve részt vesz a hévízrendszer tervezési folyamataiban.

2. Vácrátót Község Polgármesteri Hivatal (Önkormányzat)2. Vácrátót Község Polgármesteri Hivatal (Önkormányzat)

Tevékenysége a projektben: Szervezi a közösségi intézmények megújuló energián alapuló fűtésének tervezését, kivitelezését, a fűtési rendszerek korszerűsítését és az intézményeit érintő energiahatékonysági korszerűsítéseket: óvoda, iskola, sportlétesítmény, polgármesteri hivatal és orvosi rendelő. A vízvisszahelyezésére alkalmas kúthoz szükséges földterületet biztosítja, közútjain biztosítja a csővezeték elhelyezését.

3. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszék3. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszék

Tevékenysége a projektben: Kidolgozza az épületgépészeti rendszer, az energiatermelés, szétosztás és fogadás módját illetve a biomasszával történő hőtermelés gazdaságos megoldását. Ellenőrzi és koordinálja a kapcsolódó kiviteli tervezés és a kivitelezés teljes folyamatát. A projekt megvalósítását kutatási és oktatási tevékenységéhez illeszti, biztosítja a projekt energetikai szakmai disszeminációt.