A "TÚL NAGY LÁBON ÉLÜNK" C. kiállítás kiadványban is megjelent

A "Túl nagy lábon élünk" c. kiállításunk 2012. október 7-én nyílt meg. Azóta sokan látogatták. Családok, csoportok és osztályok tanárai részéről számtalanszor szembesültünk azzal a kéréssel, hogy szeretnék írásban hazavinni az itt látottakat, hogy tovább tanulmányozzák, esetleg oktatásban használják. Ennek az igénynek kíván megfelelni a 2015. novemberben megjelent kiadvány, mely pontról pontra követi a kiállítás anyagát. A kiadvány ingyenes letölthető az alábbi linkről, illetve megvásárolható a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert jegypénztárában.
http://www.botanikuskert.hu/sites/botkert.hu/files/Karbonhaz-web.pdf

Reméljük, hogy a kiállítás témájában elmélyedni kívánók örömmel forgatják majd kötetünket és további inspirációt kapnak. Akik pedig még nem látogatták meg a kiállításunkat, kedvet kapnak egy vácrátóti kirándulásra, ahol a kert értékeiben és szépségeiben gyönyörködve a kiállítás további épülésükre szolgálhat, hiszen üzenete még ma is aktuális, ha az adatok azóta változtak is.
A szerzők: dr. Török Katalin, dr. Czúcz Bálint, Fráter Erzsébet, Oláh Krisztina, † dr. Puky Miklós, Sáry Sonja, Szakács Éva, Szenttornyai Andrea
A kiadvány megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta. www.nka.hu