Megjelent a "Mesés növények, növényes mesék" című kisiskolásoknak szóló könyvünk

A Mesés növények növényes mesék című könyvünket ajánljuk mindazoknak akik többet szeretnének tudni a növényekről és a hozzájuk kapcsolódó legendákról. Kapható a könyvesboltokban és a Vácrátóti Botanikus Kertben.

A Kisiskolások mesés növényismereti könyve, képekkel, gyönyörű illusztrációkkal ismerteti a növényekkel kapcsolatos legendákat, és vezeti be a kisiskolásokat a növények mesés világába, ezáltal szeretteti meg velük a növényeket, természetet és csempészi be a környezettudatosságot mindennapjaikba. Célja az ismeretterjesztés a környezetkultúra tudatos formálása.

A mesekönyv egy nyúlfarknyi válogatást ad abból a hallatlanul gazdag kincsestárból, amit a különböző földrészek és népek kultúrája tár elénk. A történetek között vannak népmesék, eredetmondák, legendák egyaránt, melyek a legkülönbözőbb korokba és kultúrákba adnak betekintést Debrecentől Karthágóig, Szent László királyunktól Sziddhártha herceg palotájáig. A történetekhez csatolva, mintha egy botanikus jegyzetei lennének, bemutatjuk a nevezetes növényt is, teljesen szakszerű formában. A kiadványt Csíkszentmihályi Berta grafikusművész illusztrálja rendkívül szemléletes módon.

A mesekönyv egyik oldalán bemutatjuk a projektünket, aminek keretében megvalósulhatott ennek a könyvnek a megírása és a támogatóként a Norvég Finanszírozási Mechanizmust.